U trendu

Gospodin Evropa: Izlečio sam se, ne želim da zamenim Mejovu

LONDON – Britanski list „Gardijan“ piše danas da bi vicepremijer Dejvid Lidington, za kojeg navode nadimak „Gospodin Evropa“, mogao da zameni predsednicu vlade Velike Britanije Terezu Mej, dok Rojters prenosi Lidingtonovu tvrdnju da „ne misli da ima bilo kakvu želju“ da to učini.

Dnevnik navodi da bi to što se u prošlosti zalagao za ostanak Britanije u Evropskoj uniji moglo da predstavlja problem. Podseća se da je 63-godišnji Lidington, koji je bio ministar za Evropu u vladi Dejvida Kamerona, preuzeo dužnost zamenika Mejove u januaru prošle godine i da je bio jedan od njenih najodanijih saveznika u poslednjih haotičnih godinu dana.

„Ne mislim da imam bilo kakvu želju da preuzmem dužnost od premijerke, mislim da ona obavlja fantastičan posao“, kazao je danas Lidington novinarima.

Rojters navodi da se on medijima obratio nakon priča o mogućem puču u Konzervativnoj partiji kojim bi on postao privremeni premijer.

„Jedna stvar koja vam se desi kada sarađujete blisko sa premijerkom jeste da se u potpunosti izlečite od bilo kakvog dugotrajnog delića ambicije da poželite da obavljate taj zadatak“, rekao je Lidington.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar