Incident u izraelskoj ambasadi: Jedan ubijen, jedan povređen

Jedan državljanin Jordana je ubijen, a jedan Izraelac teško povređen u incidentu koji se dogodio u ambasadi Izraela u Amanu, saopštio je danas bezbednosni izvor, dok je jordanska agencija Amon njuz javila da su ambasadu napali teroristi.

„Jordanac je ubijen, a Izraelac je zadobio ozbiljne povrede u incidentu koji se dogodio u izraelskoj ambasadi u Amanu“, naveo je neimenovani bezbednosni izvor, preneo je AFP.

Agencija Rojters prenela je da policija ispituje incident u veoma zaštićenoj ambasadi, koja se nalazi u bogatom kvartu jordanske prestonice.

Jordanska novinska agencija navodi da je jedan od napadača ubijen u razmeni vatre, a da je teško povređeni izraelski pripadnik obezbeđenja prebačen u bolnicu, prenosi Tas s.

Jordanske službe bezbednosti blokirale su prilaz ambasadi, a prema neproverenim informacijama, među osobljem ambasade ima poginulih i ranjenih, navodi ruska agencija.

Istovremeno, jordanski sajt Hala Akbar objavio je da je u ovom nasilnom incidentu bilo i ubadanja, a da je Jordanac podlegao povredama od vatrenog oružja, prenosi AP.

Neimenovani bezbednosni zvaničnik potvrdio je da je jedan Jordanac ubijen, a jedan Izraelac ranjen, ali nije pružio više detalja.

Do incidenta je došlo u trenutku kada su pojačane tenzije između Izraela i muslimanskog sveta zbog detektora za metal koje je Izrael instalirao na svetilištu u Jerusalimu u kojem se mole i muslimani i Jevreji, napominje američka agencija, dodajući da su u petak hiljade Jordanaca protestovale protiv Izraela u Amanu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike