U trendu

Ivanka u panici, FBI istražuje poslove njenog muža

Džared Kušner, viši savetnik u Beloj kući i zet američkog predsednika Donalda Trampa pod istragom je FBI o umešanosti Rusije u američke predsedničke izbore, objavili su američki mediji.

Kako je preneo BBC, istražitelji FBI veruju da Kušner ima važne informacije, ali to ne znači da sumnjaju da je počinio krivično delo.

Kušnerov advokat Džejmi Gorlik je izjavio da će njegov klijent sarađivati u istrazi.

Neimenovani američki zvaničnici izjavili su za NBC da interesovanje za Kušnera ne znači da istražitelji sumnjaju da je on počinio krivično delo niti da imaju nameru da ga optuže.

„Vašington post“ je naveo u svom izveštaju da su istražitelji fokusirani na susrete, koje je on imao prošle godine sa ruskim ambasadorom u SAD Sergejom Kisljakom i Sergejom Gorkovom iz Moskve, direktorom Vnešekonom banke, kojoj je administracija Baraka Obame uvela sankcije kao odgovor na rusku aneksiju Krima.

Bivši šef FBI Robert Miler prošle nedelje imenovan je za specijalong istražitelja koji treba da ispita eventualne veze Trampovog izbornog tima i Kremlja.

Kušner je već pristao da razgovara o svojim ruskim kontaktima sa Komitetom za obaveštajna pitanja američkog Senata.

Kako je Kušnerov advokat Džejmi Gorlik izjavio za BBC, Kušner je prethodno pristao dobrovoljno da upozna Kongres o tome šta zna o tim susretima.

„Isto će učiniti i ako ga budu kontaktirali u vezi bilo koje druge istrage“, rekao je Gorlik.

Kušner se sastao u decembru prošle godine sa ruskim ambasadorom u SAD Sergejom Kisljakom i bankarom Sergejom Gorkovom.

Istraga FBI treba da rasvetliti moguću povezanost ljudi, koji su vodili Trampovu predizbornu kampanju sa ruskim zvaničnicima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar