U trendu

Jutarnji:O radu škola odlučivaće se na lokalnom nivou

ZAGREB – O povratku učenika u škole naredne sedmice odlučivaće samostalno svaka županija posebno, piše zagrebački Jutarnji list i dodaje da je većina škola sklona normalizaciji nastave.

To je, navodi se, zaključeno na jučerašnjem sastanku ministra nauke i obrazovanja Radovana Fuhsa s epidemiolozima.

Zaključeno je i da je epidemiološka situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku „dovoljno povoljna“ da bi se od iduće sedmice postupno moglo ići u otvaranje škola.

Dogovor je da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnom nivou, a u konsultaciji s lokalnim štabovima, direktorima škola i Ministarstvom obrazovanja.

Više župana potvrdilo je za Jutarnji da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni da otvore osovne i srednje škole već naredne sedmice, za šta se, kažu, zalažu i direktori škola.

Zagrebačkii dnevnik navodi da je tragična vest o nedavnoj smrti 10-godišnjiceg dečaka, zbog komplikacija uzrokovanih koronom neke, poput Šibensko-kninske županije, poljuljala u odluci.

I u Istarskoj su županiji skloni zadržavanju sadašnjih mera.

A Grad Zagreb odluku o eventualnoj promeni modela od iduće sedmice doneće u četvrtak ili najkasnije u peta, piše Jutarnji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.