najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Južna Koreja: Kim pobio 70 funkcionera

Ministar spoljnih poslova Južne Koreje Jun Bjung-se je izjavio da je u Severnoj Koreji izvršeno 70 egzekucija funkcionera otkad je lider te zemlje Kim DŽong Un preuzeo vlast krajem 2011. godine.

Jun Bjung-se je na forumu u Seulu istakao i da Kimova „vladavina terora“ podstiče građane Severne Koreje da beže u Južnu Koreju, ne precizirajući niti otkrivajući kako je došao do tih podataka, prenela je agencija AP.

Analitičari navode da Kim koristi strah kako bi učvrstio svoju vlast, ali upozoravaju da ti napori neće dati rezultate ako on ne unapredi posrnulu severnokorejsku privredu.

Vlada u Pjongjangu je oštro reagovala na komentare šefa južnokorejske diplomatije, nazivajući ih propagandom u nacističkom stilu, koja ima za cilj kaljanje ugleda Severne Koreje.

Državna novinska agencija te zemlje KCNA je izjave Jun Bjung-sea nazvala glasinama i „čistim lažima“.

„Lažna propaganda predstavlja najnižu politički motivisanu konspirativnu farsu, koja ima za cilj da oda utisak nelagode i straha u redovima najviših zvaničnika Severne Koreje“, ocenila je KCNA, dodajući da su južnokorejski mediji postali toliko dobri u laganju da „mogu da posrame čak i naciste“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike