najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

„Kerijev govor u Savetu bezbednosti – bedan i jeftin šou“

Govor američkog državnog sekretara Džona Kerija na sednici Saveta bezbednosti UN predstavlja šou u kojem nema činjenica, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Nastup američke delegacije, koji je pripremljen za državnog sekretara, bio je šou, šou za milione ljudi, a prvenstveno za mas-medije. Šou je bio loš, zato što je bedan, jeftin i bez činjenica“, rekla je Zaharova za televiziju „Rusija 24“.

Ona je dodala da SAD ceo svet dovode u zabludu. Keri je tokom zasedanja Saveta bezbednosti UN faktički optužio Rusiju za dezinformisanje međunarodne zajednice. On je rekao da sirijske vlasti podrivaju mirovni proces time što nastavljaju „nasumično bombardovanje civilnih ciljeva i opozicije“, prenosi Sputnjik.

Podela opozicije od terorista predstavlja jedini način da se proces rešavanja krize u Siriji pomeri sa mrtve tačke, dodala je Zaharova.

„Recept je jednostavan: podela opozicije koja nije položila oružje i nastavlja ratna dejstva od terorista. To je jedini način da se sve to pomeri sa mrtve tačke“, istakla je Zaharova.

„Najvažnije je da se razdvoji opozicija. Pošto SAD insistiraju da su oni dobri momci i da nisu teroristi, onda treba da ih razdvoje“, rekla je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Jeftin i jeftini soui,koje skupo placaju mali narodi diljem ove planete gubljenjem suvereniteta,slobode i milionima zivota svojih unesrecenih gradljna, bez kuce, kucista,vjekovnog i jedinig toplog ognjista.Savjet bezbednosti nije adekvatno ime za tu ustanovu.Bolje ga zvati kukavicije gnijezdo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike