U trendu

Kijev negira izvestaje o otmici ukrajinskog aviona u Kabulu

KIJEV – Medijski izveštaji o otetom ukrajinskom avionu u glavnom gradu Avganistana su neistine, izjavio je danas portparol ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko za ukrajinsku agenciju RBC.

„Nijedan ukrajinski avion nije otet u Kabulu ili bilo kom drugom mestu. Izveštaji o otetom avionu koji šire neki mediji su neistiniti“, insistirao je Nikolenko, a prenosi ruska agencija TAS S.

Prema njegovim rečima, svi avioni kojima je Kijev evakuisao ukrajinske građane iz Avganistana bezbedno su se vratili u Ukrajinu, a do sada je evakuisano 256 ljudi na tri leta.

Portparol Iranske organizacije za civilno vazduhoplovstvo Mohamad Hasan Zibakš je takođe negirao izveštaje o otetom avionu.

On je istakao da se jedan ukrajinski avion zaustavio u iranskom gradu Mašadu radi dopune goriva u ponedeljak, da bi kasnije nastavio za Kijev, gde je sleteo u 22:50 časova po lokalnom vremenu.

Zamenik ukrajinskog ministra spoljnih poslova Jevgenij Jenin je ranije danas izjavio da su neidentifikovane osobe otele ukrajinski avion i da su ga preusmerile u Iran.

Prema rečima tog zvaničnika, avion je zapravo otet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.