najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Klintonova prekršila interna pravila korišćenjem ličnog servera

Interna istraga američke vlade utvrdila je danas da je Hilari Klinton prekršila uputstva za bezbednost na internetu tako što je koristila privatni server i privatne elektronske pošte dok je bila državna sekretarka, javila je agencija Frans pres ocenjujući da ta kritika dolazi u nezgodnom trenutku za Klintonovu koja je u trci za Belu kuću.

U izveštaju odseka Stejt departmenta navodi se da su registrovane “sistematske greške u sistemu komunikacije i elektronske pošte” dok je Klintonva bila šefica diplomatije od 2009. do 2013. godine.

Komentarišući izveštaj, portparol Klintonove Brajan Felon naveo je da su njeni postupci u skladu sa prethodnim državnim sekretarima koji su “takodje koristili lični i-mejl”, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Falon je priznao da je “trebalo preduzeti korake” za bolje održavanje službene evidencije, javlja Gardijan.
“Izveštaj pokazuje da su problemi s elekstronskim sistemima evidencije bili dugotrajni, kao i da nije postojala mogućnost da neko ko je na njenoj poziciji ima elektronsku poštu Stejt departmenta”, saopštio je tim koji vodi predizbornu kampanju Klintonove.

List Njujork tajms otkrio je martu da je Hilari Klinton koristila svoju privatnu elektronsku poštu za poslovnu komunikaciju dok je bila u Stejt departmentu, čime je prekršen savezni zakon.

Tokom četiri godine na funkciji šefice američke diplomatije, Hilari Klinton nije nijednom koristila elektronsku poštu američke savezne vlade, već lični i-mejl koji je manje zaštićen i više podložan hakerskom napadu.

Klintonova je od tada izložena napadima i kritikama, što ugrožava njenu kampanju za predstojeće predsedničke izbore u SAD.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike