U trendu

Ko su osobe kojima se Amerikanci najviĆĄe dive?

Hilari Klinton je moĆŸda izgubila izbore, ali je i dalje ĆŸena kojoj se Amerikanci najviĆĄe dive budući da već 15 godina uzastopno drĆŸi to mesto na Galupovoj listi najoboĆŸavanijih Amerikanaca.

Od svih ispitanika, 12 odsto je glasalo na predsedničkim izborima za bivơu demokratsku kandidatkinju.

Druga na listi ĆŸena kojima se najviĆĄe dive je prva dama MiĆĄel Obama sa 8 odsto.

Na listi se takođe nalaze nemačka kancelarka Angela Merkel, Opra Vinfri, Elen DedĆŸeneris, kraljica Elizabeta, aktivistkinja za ljudska prava Malala Jusafzai, bivĆĄta drĆŸavna sekretarka Sjedinjenih DrĆŸava Kondoliza Rajs, senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren i bivĆĄa guvernerka Aljaske, Sara Pejlin, prenosi Glas Amerike.

Ơto se tiče muơkaraca, na prvom mestu je predsednik Barak Obama. Galup navodi da je Obamu izabralo 22 odsto ispitanika, dok je novoizabranog predsednika Donalda Trampa odabralo 15 odsto, te se naơao na drugom mestu liste muơkaraca kojima se Amerikanci najviơe dive. Ovo je deveti put da je Obama na vrhu liste.

Ta istraĆŸivačka organizacija ističe da su aktuelni predsednici obično i oni kojima se ljudi najviĆĄe dive, ali da postoje i izuzeci kao ĆĄto je npr. 2008. Obama dobio viĆĄe glasova od DĆŸordĆŸa BuĆĄa mlađeg.

Ostatak liste 10 muĆĄkaraca kojima se Amerikanci najviĆĄe dive čine papa Franja, senator iz Vermonta Berni Sanders, Bili Grejem, Bil Klinton, izraelski premijer Benjamin Netanjahu, Dalaj Lama, Bil Gejts i novoizabrani potpredsednik Sjedinjenih DrĆŸava Majk Pens.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.