U trendu

Konašenkov: Nikakvih aktivista ni opozicije u istočnom Alepu

U oslobođenim delovima istočnog Alepa sirijska vojska nije naišla ni na kakve aktiviste i humanitarce, niti na predstavnike opozicije, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general Igor Konašenkov.

„Nikakvi predstavnici opozicije, lokalni saveti ili nevladine humanitarne organizacije koji se zalažu za zapadne vrednosti, a London i druge prestonice ih toliko vole, poput “Belih šlemova“, organizacija lekara ili aktivista za ljudska prava, nisu nađeni u istočnom Alepu“, izjavio je Konašenkov.

On je dodao da, prema izjavama civila, u delu Alepa koji je bio pod kontrolom pobunjenika, bilo je „samo gladi i neselektivnog terora militanata za bilo kakav pokušaj izražavanja nezadovoljstva ili napuštanja te enklave“, prenosi Tas s.

U protekla 24 sata, sirijske trupe su stavile pod svoju kontrolu još 11 gradskih četvrti Alepa koje su drzali militanti.

Sirijska vlada sada kontroliše više od 98 odsto grada. Oko 110.000 civila, uključujući 44.367 dece napustilo je istočne delova Alepa od početka operacija oslobađanja tog grada. Više od 7.000 stanovnika vratilo se svojim domovima u zapadnom delu grada, navodi Tas s.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.