U trendu

Kovačević: Premijerov populizam neprihvatljiv

PODGORICA – Predsednik Opštine Pljevlja Rajko Kovačević nije danas hteo da primi delegaciju vlade sa premijerom Dritanom Abazovićem, koja je boravila u tom gradu.

“Godinu potpuno ignorantskog odnosa prema našoj opštini, prema našim inicijativama i zahtevima premijer Dritan Abazović i njegova vlada bi da marketinški ‘popeglaju’ ovom posetom i navodnom ogromnom zabrinutošću za zdravlje građana Pljevalja”, naveo je Kovačević.

Abazović je odgovorio da je došao da pomogne građanima Pljevalja i da je dobrodošao svako ko želi da učestvuje u tome.

„Ovim gestom, pozerstvu i populizmu gospodina Abazovića, želimo jasno staviti do znanja da nam je takav pristup od najodgovornijeg organa Izvršne vlasti neprihvatljiv. Nameru da u svoje putujuće lutkarsko pozorište uvuče i lokalnu samoupravu u Pljevljima nismo dozvolili”, naveo je Kovačević.

Kaže i da lokalna vlast nije žejela da učestvuje u nadmetanju da se na ozbiljnom problemu pravi, kako ističe, jeftina politička promocija.

“I do sada se svaka priča sa trenutnim premijerom završavala upravo time. Dakle, njegovom ličnom promocijom, a rezultati i konkretne aktivnosti su uvijek izostajale”, navodi Kovačević.

Kaže i da je tako bilo od samog početka.

“Počev od pitanja saobraćajne blokade grada, preko gubitka donacije slovenačke vlade od preko milion evra za sanaciju vodoizvorišta Breznica, jer Vlada Crne Gore nije ispoštovala svoje obaveze, pa do izgradnje nove bolnice koju danas po treći put najavljuje. Poslednji put kad je najavljena njena gradnja jedina aktivnost koja je usledila nakon toga je bilo uklanjanje sredstava iz kapitalnog budžeta za taj projekat”, ističe Kovačević.

On kaže i da svi oni projekti i aktivnosti koji su makar i minimalno zavisili od ove vlade, a odnosili su se na Pljevlja nisu realizovani.

“Vremena za jalove priče stvarno više nemamo. Koristim priliku da pozovem sve one koji stvarno žele, imaju znanja i volje da zajednički radimo na rešavanju ekoloških problema grada. Vrata Opštine Pljevlja su za takve uvek otvorena. Do tada, molim današnje posetioce da ne seju dodatnu maglu u Pljevljima”, zaključio je Kovačević, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.