U trendu

Kraljica Elizabeta po prvi put krši kodeks oblačenja

Engleska kraljica se prvi put u preko četrdeset godina odlučila za jednostavniju garderobu koju će nositi na ceremoniji otvaranja parlamenta.

Ove godine, umesto uobičajene svečane odeće koja uključuje krunu, kraljica će nositi dnevnu haljinu i šešir. To se nije dogodilo od 1974. kad je laburistički vođa Harold Vilson pobedio Edvarda Hita na izborima.

Iz Bakingemske palate je stigla informacija da će ceremonija biti pojednostavljena zbog održavanja izbora u Velikoj Britaniji, prenosi Daily Mail. Kruna i drugi simboli vladara će biti doneseni u Parlament, ali ih kraljica neće nositi. Takođe ove će se godine, umesto tradicionalnom kočijom, kraljica na ceremoniju dovesti autom.

Iako su se pojavile glasine da se na ovaj način smanjuju fizički zahtevne ceremonijalne dužnosti zbog kraljičinih poodmaklih godina, iz Bakingemske palate tvrde da će se na budućim događanjima kraljica pojavljivati u uobičajenoj opremi.

Izbori su ove godine ubrzali kraljevski raspored, pa su neke ceremonije otkazane, a ove preostale će se događati sa vrlo malim razmacima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.