U trendu

Malvani: Nepravedno povezivati napadača na NZ sa Trampom

VAŠINGTON – Vršilac dužnosti šefa osoblja Bele kuće Mik Malvani, odbacio je danas bilo kakvu vezu između osumnjičenog za napad na dve džamije u Novom Zelandu i američkog predsednika Donalda Trampa.

Malvani je rekao da je nepravedno okarakterisati osumnjičenog za napad u kojem je ubijeno 50 osoba kao pristalicu Trampa na osnovu jedne reference, koja se odnosi na američkog predsednika, u manifestu koji je napadač objavio pre napada, prenosi AP.

Nekoliko sati pre napada, Australijanac Brenton Tarant objavio je svoj manifest pod nazivom „Velika zamena“ u kojem je, između ostalog, naveo da podržava Trampa, a da nemačku kancelarku Angelu Markel, turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i gradonačelnika Londona Sadika Kana treba „ubiti“.

Malvani je napadača u izjavi za „Foks njuz Sandej“ nazvao „poremećenim pojedincem“ i „zlom osobom“.

On je dodao da pokušaji da se napadač dovede u vezu sa bilo kojim američkim političarem „verovatno ignorišu neke dublje poteškoće, koje ova vrsta aktivnosti otkriva“.

Osvrnuo se i na odnose sa Severnom Korejom, navodeći da bi bilo kakav nastavak raketnih ili nukleranih proba bio „zaista razočaravajući obrt događaja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.