U trendu

Mandić čestitao Dan državnosti svim Srbima

PODGORICA – Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić čestitao je Dan državnosti Srbije svim pripadnicima srpskog naroda i poručio da Srbi iz Crne Gore imaju poseban senzibilitet za Srbiju, jer je Srbija u ovom vremenu, kako kaže, čvrsto stala uz svoj narod.

„Srbija je zemlja prema kojoj je svaki pripadnik srpskog naroda okrenuo pogled. Mi Srbi iz Crne Gore imamo poseban senzibilitet za Srbiju jer u ovom vremenu koje je iza nas Srbija je čvrsto stala uz svoj narod i u borbi da se mi Srbi u Crnoj Gori borimo za svoja prava…“, rekao je Mandić u čestitki objavljenoj na fejsbuk stranici Demokratskog fronta.

Istakao je da je nedopustivo da danas Srbi koji žive u Crnoj Gori i čine trećinu stanovništva ove zemlje budu diskriminisani, da su majorizovani i da nastavljaju da se bore za svoja osnovna prava.

Kao primer je naveo severnu Makedoniju, gde živi manji procenat Albanaca od postogka Srba u Crnoj Gori, ali imaju sva prava.

„Oni imaju ustavnost, pravo učešća u vlasti, a za razliku u Crnoj Gori, ako si srpski političar, imaš zabranu, ne samo od onih koji bi trebalo da budu partneri, već i od određenih struktura međunarodnih faktora da ne možeš učestvovati u vlasti“, rekao je i dodao:

„Ta nepravda prema našem narodu u Crnoj Gori nas mnogo boli i to želimo da promenimo“.

Naravno, kaže, da mislimo da do promena u Crnoj Gori mora doći uz podršku braće iz Srbije i Republike Srpske, i naravno, dodaje, da ćemo ići u Srbiju koja je danas najjača država u regionu, ima budućnost i koja ekonomski napreduje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.