Mediji: Nov Trampov menadžer bio optužen za porodično nasilje

Njujorški mediji objavili su danas da je novoimenovani menadžer kampanje republikanskog kandidata Donalda Trampa za predsednika SAD Stiv Benon 1996. godine bio optužen za porodično nasilje.

Prema navodima listova Njujork post i Njujork tajms, slučaj protiv konzervativnog medijskog mogula, koji je na mestu šefa Trampove kampanje zamenio kompromitovanog Pola Manaforta, okončan je pošto njegova žena Pikard nije svedočila protiv njega.

Poznato je da Benonu ne preti više nikakav pravni postupak zbog slučaja iz 1996. godine, ali ovo otkriće moglo bi da oteža Trampovo nastojanje da pridobije ženske glasače, piše AFP.

Prema policijskom dosijeu u koji su dva njujorška lista imala uvid, prvog dana nove 1996. godine policija je na poziv došla u dom bračnog para Benon u Kaliforniji i zatekla suprugu vidno uznemirenu i sa modricama na vratu i zglobovima.

Policiji je rekla da se posvađala sa mužem i da je on zgrabio telefon kad je ona pokušala da pozove pomoć te da ga je bacio i razbio.

Prema sudskim spisima, Pikard je rekla istražiteljima da joj je Benon naredio da napusti grad tokom suđenja i pretio da će napustiti nju i dve ćerke.

Njih dvoje nisu želeli da komentarišu današnje navode njujorških listova, ali je portparolka Trampovog menadžera Aleksandra Prit rekla da je Benon “u odličnim odnosima” sa svojom sada već bivšom ženom i ćerkama.

(Tanjug)

Ostavite komentar