U trendu

Milard: Kada radimo zajedno desavaju se velike stvari

NUJORK – Savetnik ambasadora SAD pri UN Elizabet Milard istakla je da se uvek kada Srbi i Amerikanci zajedno rade, kreiraju, stvaraju i igraju dešavaju velike stvari.

Ona je na prijemu koji je u NJujorku organizovala ambasada Srbije povodom 140 godina srpsko-američkih diplomatskih odnosa, podsetila na znamenite Srbe poput NIkole Tesle i Dejvida Vujića i naglasila da se godišnjica diplomatrskih odnosa posvećuje zajedničkoj istoriji i svetloj budućnosti.

Milard je na prijemu u Hadson jardsu, jednom od naprestižnijih delova Menhetna rekla i da je Srbija ključni partner SAD posvećen očuvanju sigurnog i stabilnog Zapadnog Balkana, partnera koj, kako ističe, jača na svetskoj sceni.

„A ono što je još važnije Srbija je prijatelj SAD i za narednih 140 godina“, rekla je Milard i podsetila da su 1881. godine potpisana dva sporazuma -Trgovinski sporazum i Konzularna konvencija koji su pokrenuli dinamične odnose koji rastu i danas.

Milard je kazala i da je njena poruka jednostvna.

„Isto kao i pre 140 godina SAD stoje uz Srbiju na putu stvaranja moderne, prosperitente države u srcu Evrope, posvećeni smo jačanju saradnje u oblasti ekonomije, unapređenju reforme i dobrih odnosa sa svim susedima“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, koreni tih neraskidivih veza ne leže na vladama već na svakodnevnim vezama, prijateljstvu i poverenju srpskog i američkog naroda.

Jedan od pokazatelja rastućih ekonomskih veza je, kako je navela i otvaranje modernog NCR kampusa koji zapošljava 5.000 ljudi, kao i saradnja na svima poljima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.