U trendu

Milatović: Đukanović dostigao maksimum u prvom krugu

PODGORICA – Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, ocenio je večeras da je kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović u prvom krugu „dostigao maksimum“ i da je ubeđen da će u drugom krugu odneti „veliku zajedničku pobedu“.

Komentarišući izjavu Đukanovića da će ostvariti pobedu u drugom krugu i da računa na određene rezervoare glasova koji nisu aktivirani u prvom krugu, Milatović je naveo da aktuelni predsednik Crne Gore „kako je lagao ovaj narod 30 godina, tako verovatno malo laže i samog sebe“.

„Đukanovićev maksimum je postignut sinoć. Ubeđen sam da ću u drugom krugu odneti veliku zajedničku pobedu nad jednim čovekom prošlosti, podela i siromaštva i da ćemo ga u potpunosti poslati u političku prošlost“, rekao je Milatović za TV Vijesti.

Siguran je i da će mnogi, koji su glasali u nedelju za Đukanovića, glasati za njega u drugom krugu.

„Svima je jasno da je to čovek koji je u potpunosti prevaziđen političar“, smatra Milatović.

Upitan u kojoj meri u drugom krugu očekuje mogućnost novih tenzija i incidenata, medijskih spinova i dezinformacija, Milatović je odgovorio da će da nastavi da šalje pozitivne poruke, da priča o ekonomiji i da stavlja akcenat na evropske integracije.

„Šta će Đukanović da radi – to je Đukanovićev problem. Znate i sami da je taj čovek u nedostatku argumenata organizovao fizički atak na mene. Ja se nadam da će u narednih 15 dana policija i naše službe bezbednosti uspeti negde da održe situaciju apsolutno pod kontrolom“, rekao je Milatović.

On je zahvalio svima koji su ga podržali u predsedničkoj trci i svima koji su glasali na jučeranjim izborima, kao i svim parlamentarnim i vanparlemantarnim partijama na podršci.

„Poruke koje su došle od Mandića, Bečića, Abazovića i Danilovića su jako dobre i na nama je svima da zajednički zapečatimo ovu pobedu 2. aprila i otvorimo vrata jedne demokratičnije i ekonomski razvijenije Crne Gore“, naglasio je Milatović.

Podsetio je da posle drugog kruga predsedničkih izbora slede i parlamentarni i poručio da je suština da, nakon njegove pobede nad Đukanovićem, Crna Gora dobije poitički stabilnu vladu, koja će nastaviti reforme i uvesti zemlju u Evropsku uniju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.