U trendu

Nastavlja rat sa medijima: Novinarima ne dozvoliti da koriste anonimne izvore

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je napao medije, tvrdeći da novinarima ne može da bude dozvoljeno da koriste anonimne izvore.

Tramp je rekao da niko ne voli ustavni amandman o slobodi govora više od njega, ali da se neki novinari kriju iza tog amandmana kako bi njega lažno optuživali.

„Pojedini američki mediji deo su džinovskih korporacija koje imaju sopstvene agende“, naglasio je u petak Tramp tokom kratkog govora na konferenciji za Konzervativnu političku akciju.

Tramp je izneo i svoju viziju konzervativnog pokreta koji bi, kako je rekao, predstavljao ideju da američka nacija na prvo mesto stavlja svoje građane.

Ponovio je da će ukinuti i zameniti Obamaker, nazivajući ga promašenim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti usvojenim pod bivšim predsednikom Barakom Obamom, preneo je Glas Amerike.

Osvrnuo se i na imigracionu politiku, rekavši da je cilj uklanjanje iz zemlje loših ljudi kao što su kriminalci i trgovci drogom.

Govoreći o medijima, Tramp je specifično pomenuo priču objavljenu u „Vašington postu“, u kojem je devet aktuelnih ili bivših pripadnika obaveštajne zajednice izjavilo da je bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin pogrešno predstavio sadržaj svojih razgovora sa ruskim ambasadorom o američkim sankcijama protiv Rusije.

Tramp je rekao da je reporter koji je napisao priču izmislio devet izvora.

„Oni izmišljaju izvore. To su vrlo nepošteni ljudi“, kazao je Tramp.

Urednik „Vašington posta“ Marti Beron odgovorio je na Trampove komentare o medijima gotovo odmah, u saopštenju u kojem je stao iza izveštaja tog lista, navodeći da je on kasnije potvrđen drugim izveštajima.

„Ta priča je direktno dovela do smene savetnika za nacionalnu bezbednost. To što nazivate novinske izveštaje lažnim, ne čini ih lažnim“, napisao je Beron.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar