U trendu

Neočekivana zvezda venčanja: Biskup Majkl ukrao slavu mladencima! (video)

Svako ko je danas pratio venčanje godine između princa Harija i američke glumice Megan Markl, zna dve stvari – da je Markl izgledala zanosno i da je crni američki biskup Majkl Brus Kari „kriv jer je ukrao srca“ svih koji su ga slušali, pišu britanski mediji.

Bi-Bi-Si navodi da se ispostavilo da je Kari „neočekivana zvezda“ današnje ceremonije i jedan od najvećih otkrovenja ovog dana.

Nevestu je do oltara dopratio Harijev otac, princ Čarls, oni su izgovorili sudbonosno „da“ pred kanterberijskim nadbiskupom Džastinom Velbijem, poglavarom anglikanske verske zajednice, koji ih je proglasio venčanim, a zatim je usledilo obraćanje Majkla Brusa Karija.

On je, kako prenosi AP, citirao borca za građanska prava Martina Lutera Kinga mlađeg i njegov govor o „spasilačkoj moći ljubavi“, pružajući svoj blagoslov braku princa Harija i Megan Markl.

Biskup kojeg su odabrali Hari i Megan lično da održi govor na njihovom venčanju, kazao je mladencima danas da „u ljubavi leži moć“ i da „ljubav može da pomogne i izleči kada ništa drugo ne može“.

Međutim, Kari koji je poznati zagovornik građanskih prava i koji otvoreno podržava prava gej populacije, nije tu završio svoj govor već je nastavio, dodajući da se to „ne odnosi samo na ovaj mladi par sa kojim se radujemo, više je od toga“.

Podsećajući na period ropstva u SAD, on je kazao da je ljubav pomogla onima u zarobljeništvu da istraju.

Mladencima je rekao da ljubav ima „moć da promeni svet“ i da je ona „jedini put“.

„Kada je ljubav put, mi zapravo jedni druge tretiramo dobro, kao da smo zapravo porodica“, kazao je Kari.

Na društvenim mrežama su mnoge poznate ličnosti pohvalile njegovo obraćanje i označile ga kao zvezdu današnjeg venčanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar