najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Objavljeni snimci ubistva Afroamerikanca

Američka policija usmrtila je nenaoružanog Afrokamerikanca u predgradju San Dijega nakon što je čovek iznenada podigao ruke i zauzeo, kako je opisano, položaj za pucanje, javila je agencija AP.

Na video snimku objavljom u petak, nakon protesta koji je trajao tri noći, prikazan je policajac koji je ispalio četiri hica neposredno pošto je Alfred Olango (38) podigao ruke.

Kako navodi AP, osim kratkog video-snimka koji je načinio radnik u jednom meksičkom restoranu, vlasti su takodje objavile snimak sigurnosne kamere iz slične perspektive.

Na snimku sigurnosne kamere prikazan je policajac Ričard Gonsalves kako se naoružan približava Olangu, koji se pomera levo-desno, a lica obojice su zamagljena.

Šef policije Džef Dejvvis rekao je da je odluka da se objavi video-snimak doneta zbog zabrinutosti za bezbednost javnosti nakon što su demonstracije postale nasilne.

U četvrtak, 29. septembra je manja grupa demonstranata bacala kamenice, flaše i cigle na policiju, a jedan policajac je pogodjen u glavu.

Alfred Olango, izbeglica poreklom iz Ugande, koji je u SAD stigao kao dečak, ubijen je hicima iz vatrenog oružja u utorak, 27. septembra.

Ovo ubistvo dogodlo se u napetoj atmosferi u SAD kada je reč o rasnim odnosima, i manje od dve nedelje od dva slučaja ubistva Afroamerikanca u rukama policije, jednog u Tulsi u američkoj državi Oklahomi i drugog u Šarlotu u Severnoj Karolini.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike