Od milijarderke do siromaštva: Njeno bogatstvo spalo je na nulu!

Bogatstvo Elizabet Holms, jedne od najuspešnijih žena u svetu, spalo je na – nulu, ocena je magazina Forbs.

Prošle godine, isti magazin ju je stavio na mesto najmlađe milijarderke na svetu sa neto bogatstvom od 4,5 milijardi dolara.

Forbs smatra da njeno bogatstvo u stvari predstavlja 50 odsto učešća u Teranosu, medicinskom startapu osnovanom 2003. godine, u koji su investitori uložili na stotine miliona dolara.

Forbs je saopštio da je razgovarao sa brojnim stručnjacima iz industrije, koji procenjuju da je vrednost Teranosa 900 miliona dolara, na osnovu intelektualne svojine i novca koji je već podignut, a ne 9 milijadi kako je prvoboitno procenjena kompanija.

“Na osnovu tako niske procene, udeo Holmsove u suštini ne vredi skoro ništa”, piše Forbs.

Forbsovi stručnjaci kažu da je nevolja veća jer investitori Teranosa poseduju prioritetne akcije, a Holmsova ima obične, tako da će oni biti prvo isplaćeni ako kompanija bude likvidirana.

Teranos se u međuvremenu oglasio saopštenjem da je Forbs nije imao neophodne podatke.

“Kao privatna kompanija, odbijamo da delimo poverljive finansijske podatke sa Forbsom. Članak je zasnovan isključivo na spekulacijama i izveštajima novinara”, napisao je porparol kompanije Bruk Bjukene.

Teranos, koji je trebalo da unese revoluciju u industriju krvnih analiza, objavio je da poništava sve nalaze napravljene na njihovom uređaju Edison u 2014. i 2015. godini.

Jedan komentar

  • Ludak iz Srbistana

    Sve je to protiv Srbije i Rusije, od strane ljudi koji lažu da su bili na Mesecu, a sve snimali u Holivudu. Svi nas mrze, svi su protiv nas jer smo najlepši i najpametniji. Zemlja je ravna i to lažu da je lopta, i nose je 4 slona sa šajkacama na glavi!!

Ostavite komentar