U trendu

Oland u oproštajnoj poseti Angeli Merkel

Odlazeći predsednik Francuske Fransoa Oland doputovao je u oproštajnu posetu nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, koja je ujedino i njegovo poslednje putovanje u inostranstvo uoči predaje dužnosti svom nasledniku Emanuelu Makronu sledeće nedelje.

Merkelova je juče priredila Olandu toplu dobrodošlicu na ulazu svoje rezidencije nakon čega će razgovarati u četiri oka da bi potom otišli na večeru u jedan restoran u centru grad.

Uoči sastanka portparol kancelarke je rekao da ona želi da zahvali Olandu „za tesnu i intenzivnu saradnju u proteklih pet godina, za dobro poglavlje nemačko-francuskog prijateljstva“.

Merkelova je rekla da je iako njih dvoje potiču iz „veoma različitih političkih porodica“, uživala u saradnji sa Olandom sa kojim je „izgradila uzajamno poverenje“ tokom njegovog petogodišnjeg mandata.

Oland je prvi put posetio Merkel iste večeri kada je inaugurisan 15. maja 2012. godine i tada mu je ona pomogla da se popne crvenim tepihom na stepenicama u Berlinu, povremeno ga pridržavajući za ruku, podseća AFP.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike