U trendu

Operator urušenog nadvožnjaka: Ispunili smo ugovorne obaveze

ĐENOVA/MILANO – Italijanska kompanija Autostrade per l’Italija, operator mosta u blizini Đenove u čijem urušavanju je stradalo 39 ljudi, izrazila je danas uverenje da će se dokazati da je ispunila obaveze iz ugovora o koncesiji za rad na tom mostu.

Italijanska vlada je ranije danas pokrenula postupak za oduzimanje koncesije toj kompaniji, koja je u sastavu Atlantija grupe, podseća Rojters.

Vlada u Rimu je, takođe, pozvala na ostavku vrhovnog menadžmenta te kompanije i poručila je da će zahtevati izricanje visokih kaznih.

„U vezi sa planovima o oduzimanju koncesije, kompanija Autostrade per l’Italija izražava uverenje da će biti u mogućnosti da dokaže da je uvek korektno ispunjavala svoje obaveze kao imalac koncesije“, navodi se u saopštenju te kompanije.

„Naše uverenje se bazira na monitoringu i aktivnostima održavanja koji su realizovani u skladu sa najboljim međunarodnim standardima. U ovoj fazi, nije moguće obezbediti nijedno pouzdano objašnjenje vezano za razloge urušavanja“, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.