U trendu

Organizacije upozoravaju na posledice vrućina u S.Koreji

ŽENEVA – Toplotni talas koji je pogodio Severnu Koreju doveo je do toga da pirinač, kukuruz i drugi usevi u poljima propadajum, a da bi posledice toga mogle da budu katastrofalne, saopštile su danas međunarodne organizacije Crveni krst i Crveni polumesec.

Upozoreno je na opasnost od izbijanja krize sa hranom u toj zemlji, koja je inače pogođena međunarodnim sankcijama, prenosi Rojters.

„To još nije označeno kao suša, međutim pirinač, kukuruz i drugi usevi su već počeli da propadaju u poljima. Mi ne možemo i ne smemo da dopustimo da ova situacija izazove krizu sa hranom. Znamo da je prerthodna suša omela isporuku hrane na mesta što je kao posledicu imalo ozbiljne zdravstvene probleme stanovništva“, rečeno je u Crvenom krstu.

Kako se navodi u saopštenju, stanovništvo Severne Koreje je već pogođeno i ranjivo zbog nedovoljne prehrane, naročito deca, što bi moglo da se pogorša.

Severnu Koreju je od prošle nedelje pogodio toplotni talas sa temperaturama od 40 stepeni što je neuobičajeno za tu zemlju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike