U trendu

Otisci prstiju Tunišanina na kamionu – prvi snimak ubice?

Forenzički dokazi iz kamiona kojim je na božićnom vašaru u Berlinu usmrćeno 12, a ranjeno skoro 50 ljudi, ukazuju da je za volanom bio Tunišanin Anis Amri, rekla je danas portparolka nemačkog saveznog tužilaštva Frauke Keler.

„Danas smo sproveli pretrese na više lokacija u pokrajini Severna Rajna – Vestfalija i u Berlinu. Veruje se da je Anis Amri prethodno bio na tim mestima“, rekla je Keler novinarima, prenosi Rojters.

Prema njenim rečima, na osnovu dojave izvršen je pretres jednog autobusa u Hajlbronu.

„Nije bilo hapšenja“, dodala je ona.

Istražitelji su, kako je navela, takođe dobili prve forenzičke rezultate na osnovu provere kamiona.

„Otisci prstiju pronađeni su na spoljnom delu kamiona, na vratima pored mesta vozača i na središnjem stubu kamiona“, rekla je Keler.

U ovom trenutku istrage, kako je navela, tužilaštvo pretpostavlja da je Anis Amri vozio kamion.

„Danas je izdat nalog za njegovim hapšenjem“, precizirala je portparolka nemačkog tužilaštva.

(Tanjug)

Prvi snimak ubice

Dva dana nakon terorističkog napada u Berlinu nemački mediji su naišli na snimak osumnjičenog napadača Anisa Amrija (24).

Snimak je najpre objavljen u septembru, a na njemu se vidi razdragani mladić za koga se pretpostavlja da je Anis kako peva pesmu i šeta po berlinskom okrugu Fridrihshajn-Krojcburgu, prenose nemački mediji.

Ovaj okrug je poznat po barovima i noćnim klubovima.

Snimak je 26. septembra napravljen u Berlinu, a juče je objavljen na Fejsbuk stranici „Bellingcat“, koja se bavi istraživačkim novinarstvom i koja navodi da je brat napadača potvrdio da se Anis nalazi na snimku.

https://www.youtube.com/watch?v=6v8GhaEy1JM

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.