Pakistanski voz sa vojnicima pao u kanal, 17 mrtvih

Najmanje sedamnaest ljudi je poginulo u Pakistanu kada se, usled popuštanja mosta, u kanal survao voz koji je prevozio vojnike, saopštili su jutros zvaničnici pakistanske vojske, dodajući da su neki oficiri putovali sa članovima porodica. Ronioci tragaju za telima.

Voz je iskliznuo iz šina prelazeći most preko kanala Čanavan kraj industrijskog grada Gudžranvala u provinciji Pendžab na istoku zemlje.  Civilni spasioci, komandosi i vojni ronioci spasli su 80 putnika, od kojih je petoro bilo povređeno.

Portparol pakistanske vojske, general-major Asim Badžva napisao je na Tviteru da je do sada pronađeno 17 tela i da spasilačka akcija još traje. Među poginulima su komandant jedinice, njegova žena i kćer, javila je državna televizija.

Ubrzo posle pada u kanal, vojnici su čekićima razbili prozore i izvukli zarobljene putnike.

Portparol pakistanske železnice Abdul Ruf Tahir je rekao da je preko istog mosta, samo 90 minuta ranije, prošao putnički voz sa stotinama ljudi.  “Često proveravamo naše mostove, ali je prerano da se kaže šta je dovelo do incidenta”, rekao je Tahir.

Ministar unutrašnjih poslova provincije Pendžab Šuđa Kanzada rekao je novinarima da je pad voza nesreća, kako se čini, ali da istraga još traje.

(Beta)

Ostavite komentar