U trendu

Pariz: Policija na protestu napala tinejdžere suzavcem

Policija u Parizu ispalila je danas suzavac na grupu tinejdžera, koji su danas učestvovali u protestu protiv nasilja policije, i zadržala u pritvoru 11 osoba, javio je portparol policije.

Pariski tinejdžeri blokirali su danas 16 srednjih škola zapaljenim kantama za smeće i improvizovanim barikadama u znak protesta zbog nasilja policije, uključujući optužbe za silovanje mladog Afrikanca Tea policijskim pendrekom.

Policija je na manju grupu demonstranata ispalila suzavac i zadržala u pritvoru 11 osoba nakon što je oko 1.000 srednjoškolaca učestvovalo u maršu do Trga nacije u istočnom Parizu.

AP je ranije preneo da su pojedini srednjoškolci imali kapuljače i nosili baklje tokom marša.

Na fotografijama i snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako neki nose transparente na kojima piše „Osveta za Tea“.

Neimenovani pariski zvaničnik rekao je da su preduzete dodatne bezbednosne mere nakon što je danas blokirano 16 od 103 srednje škole, dok ih je 12 delimično blokirano.

Pariska policija je saopštila da prate situaciju, ali da niko nije uhapšen.

Četiri policajca optužena su pod sumnjom da su počinili nasilje nad Teom prošlog meseca, što je izazvalo nasilne proteste u siromašnim predgrađima u okolini Pariza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar