najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Peskov: Đavo se krije u detaljima, nismo videli dokaze

Rusija nije videla nijedan dokaz u prelimiranarnoj istrazi o obaranju malezijskog aviona MH17 2014. godine koju su juče objavili međunarodni istražitelji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je u intervjuu za BBC ukazao da je Rusija od početka podržavala ideju sveobuhvatne istrage i želela je da učestvuje u istražnom timu, ali joj to nije omogućeno uprkos tome što je pružala informacije po zahtevima istražitelja.

Upitan da li Rusija prihvata rezultate istrage, Peskov kaže da su to samo preliminarni nalazi i da će se istraga nastaviti do 2018. godine.

“Dakle, još uvek moramo da čekamo konačan sud. Još uvek ima dosta nejasnih stvari. Dosta kontradiktornosti. I mi svi moramo da nađemo odgovor na te kontradiktornosti”, rekao je Peskov.

Tu, kako kaže, nema šta da se prihvati ni poriče.

“Istraga mora da se nastavi. Nažalost, još nismo videli nikakav dokaz. Ne možemo da prihvatimo kao konačnu istinu ono što oni kažu”, rekao je Peskov, prenosi TAS S.

Reč je o ozbiljnoj tragediji i ne može se samo operisati saopštenjima bez dokaza i detalja.

“Znamo da se đavo krije u detaljima i nažalost još uvek nam nedostaje mnogo detalja”, zaključio je Peskov.

Međunarodni istražitelji saopštili su da je malezijski avion MH17 2014. godine oboren raketom sistema Buk, sa područja pod kontrolom proruskih snaga na istoku Ukrajine, koji je tu dopremljen iz Rusije, ali nisu direktno optužili Moskvu, niti su naveli imena odgovornih za taj događaj.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike