najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Porošenko: Rusija je pokrovitelj „terorista“ u Ukrajini

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku, da je Rusija direktno umešana u finansiranje i koordinisanje „terorističkih grupa“ u Ukrajini i pozvao Moskvu da pruži šansu miru na istoku te zemlje, javlja AFP.

„Otkako je završen hladni rat, međunarodne norme i principi nikada nisu unilateralno gaženi u tolikoj meri i sa toliko brutalnosti“, rekao je Porošenko.

Prema njegovim rečima, Rusija je „do zuba naoružala“ oko 38.000 pripadnika snaga koje operišu na istoku Ukrajine i „i dalje im šalje oružje, municiju i ljudstvo, i to na dnevnoj bazi“.

„Ukrajina je mnogo toga učinila i nastaviće da čini sa svoje strane. Sada je vreme da Rusija i njeni punomoćnici… počnu da ispunjavaju svoj deo“, istakao je Porošenko, dodavši da treba osloboditi zarobljenike, obustaviti sukobe, povući oružje kao i regularne i neregularne vojne jedinice i omogućiti OEBS-u da sprovodi svoj mandat.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Lokum

    Kakav je ovo glupak ljudi moji..Ameri ga Huškaju kao malo dijete a on ponavlja kao papagaj za njima,,Vidi li on bog ga ubio kao šta je što su mu Zapadnjaci napravili od države..Uvukli Ukrajinu u rat,naoružavaju ih i hoće da ga gurnu da izgubi i to malo teritorije šta mu je ostalo..POTROŠENKO,,samo ti laj i izigravaj neku veličinu…nadam se da Narod Ukrajine neće biti navučen da gine zbog ništa i nikoga..KRIM bi bio još u sastavu Ukrajine da nisu došli pošlušnici zapada Potrašenko i fašisti koji su gurnuli omladinu Ukrajine u Rat..Ne bilo sa kim ,već sa velikom Rusijom,,,Alo čovječe imaš li iole mozga!!!Smiri se i neka ti pokvarena retorika i ulizavanje zapadu koji nebi metka opalili kada bi Rusi isprovocirani krenuli na vas!!Sjedi tu gde si i nelupetaj gluposti!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike