U trendu

Preminuo osumnjičeni za ubistvo novinarke i kamermana u Virdžiniji

Vester Flenegan, koji je osumnjičen za ubistvo novinara i kamermana usred televizijskog prenosa, umro je od rane koju je sam sebi naneo iz vatrenog oružja, rekao je večeras šerif okruga Frenklin u američkoj saveznoj državi Virdžinija.

Ova informacija je saopštena na konferenciji za novinare.

Prema rečima zvaničnika, Flenegan je preminuo u bolnici u Severnoj Virdžiniji. On je pucao u sebe kada ga je na autoputu sustigla policijska potera.

Američke vlasti tvrde da je Flenegan, otpušteni novinar TV stanice WDBJ, ubio svoje nekadašnje kolege, novinarku Elison Parker (24) i kamermana Adama Varda (27), dok su uživo, tokom jutarnjeg programa, na terenu intervjuisali predsednicu lokalne privredne komore.

Ne samo što se ubistvo Parkerove odigralo pred Vardovom kamerom, koja je potom, kada je i on pogođen, pala na zemlju, već je i sam osumnjičeni snimio zločin, počev od pažljivog ciljanja Parkerove, pa do ispaljivanja baraža metaka u nju.

Snimak je postavljen na internet, pod naznakom „snimio sam ubistvo“.

TV stanica je potvrdila da je Flenegan, dok je tamo bio zaposlen, koristio ime Bris Vilijams.

Sa naloga „Brisa Vilijamsa“ je objavljen snimak ubistva Parkerove.

Prema navodima WDBJ, Flenegan je, dok je radio na toj stanici, „imao mnogo izliva besa“, da je bio težak za saradnju, i da je otpušten, a tu odluku „nije dobro podneo“, pa je policija morala da ga izvede iz zgrade televizije.

Predsednica lokalne komore teško je ranjena, a posle operacije njeno stanje je stabilno.

Ubistvo je iz TV studija gledala kamermanova verenica, kojoj je to bio poslednji dan na poslu, pošto je dobila zaposlenje na drugom mestu.

Pre no što je javljeno o Fleneganovoj smrti, glavni menadžer TV stanice je izjavio da ne zna da li želi da taj čovek preživi.

Prema njegovim rečima, Flenegan je tvrdio da su ga zaposleni, kao crnca, vređali na rasnoj osnovi, i da je čak podneo prijavu zbog toga, ali da se njegove tvrdnje nisu mogle dokazati, pa je njegova prijava odbačena.

Flenegan je ostao u gradu posle otpuštanja, a dan kada je njegovo ime, to jest ime Brisa Vilijamsa, skinuto sa sajta TV stanice je 17. januar 2013.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.