U trendu

Princ Filip bio razočaran razvodom Dajane i Čarlsa – „Samo glup čovek bi je ostavio“

Raspad braka princeze Dajane i princa Čarlsa jedan je od najvećih skandala koji je obeležio živote britanske kraljevske porodice, a pisma otkrivena 2003. godine pokazala su kako je princ Filip oštro osudio sinovo neverstvo i stao na Dajaninu stranu.

Nakon vesti o razvodu Dajane i Čarlsa 1992, svet je, u najmanju ruku, ostao zaprepašten. Na svetlo dana polako su isplivavale okolnosti raspada braka da bi vrlo brzo postalo jasno da Čarls želi da se oženi Kamilom Parker s kojom je do danas u braku. Porodica nije bila blagonaklona prema činjenici da je neverstvo uzrok razvoda.

Iz pisama koje je princ Filip napisao Dajani 1992. godine, a koja su otkrivena 11 godina kasnije, princ je bio oštar prema sinu: „Čarls je bio glup kada je s obzirom na svoj položaj rizikovao s Kamilom“, napisao je.

– Ne mogu zamisliti da bi te iko pri zdravoj pameti ostavio zbog Kamile – napisao je princ Filip Dajani ne skrivajući razočarenje, ali je dodao kako nije talentovan za davanje bračnih saveta.

Isto tako, napisao je da ni on ni kraljica ne odobravaju da iko od njih ima ljubavnika ili ljubavnicu, piše SWLondoner.

Sandej tajms je  izvestio je kako je Čarls pokušao da spreči objavljivanje pisama u javnosti, što su mediji shvatili kao očigledan znak da se radi o autentičnim pismima, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar