U trendu

Putin optužio Ukrajinu da glumi žrtvu da bi dobila novac EU

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se situacija u Donbasu pogoršava zato što je Kijevu potreban novac, pa time pokušava da se prikaže kao žrtva u očima EU, prenosi TAS S.

Ruska agencija prenosi da je Putin nakon razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Budimpešti rekao i da ukrajinske vlasti pokušavaju da se izbore s opozicijom skretanjem pažnje na pogoršanje u Donbasu.

Rojters prenosi da je ruski predsednik optužio Kijev za provociranje ovonedeljnog razbuktavanja borbi u istočnoj Ukrajini i dodao da je to nameštaljka osmišljena kako bi se pridobila podrška administracije predsednika SAD Donalda Trampa.

Vlasti u Kijevu su danas saopštile da su dva ukrajinska vojnika poginula u industrijskoj zoni na istoku Ukrajine, gde su i ukrajinske i proruske snage prijavile granatiranje na svojim pozicijama preko noći, saopštila je vlada u Kijevu.

Još deset vojnika je ranjeno, saopštila je preš služba ukrajinske vlade, prenosi AP.

U uporištu proruskih snaga, Donjecku, samoprogašene vlasti su saopštile da su dva civila sinoć povređena kada su projektili pogodili njihove domove na severu grada.

Obe strane obavezale su se 2015. na prekid vatre i povlačenje teškog naoružanja uključujući rakete tipa „grad“.

Najmanje deset ljudi je poginulo u istočnoj Ukrajini od ponedeljka i na desetine ranjeno, uključujući civile na obe strane linije fronta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.