Putin pozvao Jevreje da emigriraju u Rusiju

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je Jevreje da emigriraju u Rusiju.

On je to izjavio nakon što se predsednik Evropskog jevrejskog kongresa Vjačeslav Kantor požalio da je status Jevreja u mnogim evropskim zemljama gori nego što je bio nakon Drugog svetskog rata.

Foto: Beta

Foto: Beta

„Vi ste oduvek bili, ostajete, a nadam se ćda ete biti prijatelj jevrejskog naroda“, rekao je Kantor u razgovoru sa Putinom i dodao da je u Evropi sve prisutniji antisemitizam zbog kojeg Jevreji polako napuštaju Stari kontinent.

Pored toga, rekao je Kantor, Evropski jevrejski kongres podržava Rusiju u borbi protiv terorista ID, jer „ruska avijacija ne brani samo interese Rusije, već i štiti Evropu“.

Istovremeno, Putin je rekao da je Evropski jevrejski kongres saveznik Rusije u borbi protiv antisemitizma i zahvalio se toj organizaciji zbog napora protiv glorifikacije nacizma.

„Vaša organizacija je jedna od najvećih nevladinih struktura koja se zajedno sa Rusijom bori protiv ksenofobije, antisemitizma i ekstremističkih pogleda na svet. Takođe, vi ste naši saveznici u očuvanju sećanja na katastrofalne posledice Drugog svetskog rata – katastrofa koja je izazvala najveću štetu čovečanstvu“, rekao je Putin, a prenose mediji.

Ostavite komentar

Ostavite komentar