U trendu

Putnicima u Gdanjsku otišao avion zbog pooštrenih šengenskih kontrola

Zbog pooštrenih kontrola na šengenskim granicama koje je od 7. aprila uvela i Poljska, 35 putnika na aerodromu u Gdanjsku zakasnilo je u petak na svoje letove bez obzira na plaćene karte i što su započeli pasošku kontrolu na vreme, samo su nemoćno gledali kako se avioni bez njih dižu u vazduh.

„Probleme je imalo 35 putnika u petak ujutru na letovima za Dablin, Mančester i Bristol. Putnici nisu mogli da odlete zbog produžene pasoške kontrole. Do sada se ništa slično na aerodromu u Gdanjsku nije desilo“, saopštio je portparol aerodroma Mihal Dargač.

Na videlo je ubrzo izašlo da su putnici na aerodrom došli blagovremeno, ali da je Granična straža pasoše kontrolisala samo na tri šaltera umesto na šest kao obično pa se detaljnija kontrola kroz koju od početka aprila prolaze i državljani zemalja šengenskog prostora suviše otegla.

Ministar unutrašnjih poslova Marijuš Blaščak naredio je zato danas da se na svim aerodromima i graničnim prelazima pojačaju smene kako se ovakvi incidenti više ne bi dešavali.

Slični incident desio se sredinom aprila na aerodromu u Bidgošću kada se pasoška kontrola otegla toliko da su na let za London zakasnila 33 putnika.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike