U trendu

Rusija izveštaj demokrata SAD o njenom mešanju odbacila kao neosnovan

Kremlj je saopštio da je neosnovan novi izveštaj demokrata u Senatu, gornjem domu američkog parlamenta, u kojem se govori o širenju ruskog mešanja u SAD i Evropi.

Dokument koji je naručio vodeći demokrata u Odboru američkog Senata za spoljne poslove, prvi je izveštaj Kongresa od američkih predsedničkih izbora 2016. godine koji detaljno govori o navodnim ruskim naporima da podrije demokratiju.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov rekao je da su „optužbe o navodnom mešanju upućene našoj zemlji apsolutno neosnovane“.

U grupnom telefonskom razgovoru s novinarima, Peskov je danas rekao da „paranoidne brige“ o navodnom ruskom mešanju „ne samo da štete bilateralnim odnosima, već i samim Sjedinjenim Državama“.

Izveštaj je juče objavio najviše rangirani demokrata u odboru Senata za spoljne poslove, Ben Kardin koji je rekao da, dok američki predsednik Donald Tramp na medjunarodnom planu ne radi ništa, ruski predsednik Vladimir Putin „nastavlja da poboljšava svoj asimetričan arsenal i traži dalje mogućnosti da omete vlade i podrije podršku demokratskim i medjunarodnim institucijama koje su SAD i Evropa gradili poslednjih 70 godina“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.