U trendu

Ruska i srpska vojska vežbali protivterorističke zadatke

MOSKVA – Učesnici rusko-srpske taktičke obuke „Zajednički odgovor 2021“ uvežbavali su danas pripreme za ispunjavanje anti-terorističkih zadataka, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, u toku je zajednička obuka specijalnih jedinica Vojske Srbije i oružanih snaga Rusije, a pripadnici dve vojske danas uvežbavaju postupke u anti-terorističkim akcijama kao jedan je od ključnih zadataka zajedničke vežbe, prenosi Tas s.
„Neposredno pre početka vežbe, jedinice su održale sastanke o bezbednosnim zadacima. Sastanci su istovremeno uvežbavanje vršenja kontrole trupa u uslovima bliskim borbenom okruženju“, preciziralo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dodaje se da su jedinice takođe tražile terorističke grupe na terenu, vežbale izbegavanje protivničkih zaseda i izvršenje racije u kampovima fiktivnih militanata.

Pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije ove nedelje realizuju zajedničku obuku u Republici Srbiji, u širem rejonu Deliblatske peščare.

Pod nazivom „Zajednički odgovor 2021“, obuka se realizije u svrhu uvežbavanja komandi i jedinica, razmene iskustava i prenošenja znanja i veština iz savremene borbe protiv terorizma.

Tokom obuke koja će trajati do 25.maja, na kopnu, vodi i u vazduhu, uvežbavaju se taktičke radnje i postupci specijalnih jedinica u izvođenju protivterorističkih dejstava, uz korišćenje naoružanja i opreme, a biće izvedena i taktička vežba sa bojevim gađanjem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.