Sanders pobedio Klinton u Zapadnoj Virdžiniji

Demokratski kandidat na unutarstranačkim izborima za predsedničku nominaciju Berni Sanders porazio je rivalku Hilari Klinton u Zapadnoj Virdžiniji, mada je ona odnela pobedu u Nebraski, dok je u taboru republikanaca Donald Tramp nastavio pobednički niz.

Sanders je na skupu u Oregonu rekao da će „se boriti do kraja za svaki glas“ i da će učestvovati na konvenciji demokrata u Filadelfiji u junu.

Klintonova tako ima ukupno 1.716 glasova delegata, a Sanders 1.430, prenosi AP.

U taboru republikanaca, najverovatniji kandidat Donald Tramp rekao je su pobede u Zapadnoj Virdžiniji i Nebraski za njega „velika čast“.

„Naučio sam mnogo i da će znanje biti upotrebljeno u dobre svrhe radi razvijanja poslovanja, otvaranja radnih mesta i jačanja i oživljavanja ekonomija“, rekao je Tramp nakon pobede.

On je najavio da planira da se vrati u obe države uskoro kako bi birače pridobio za predsedničke izbore u SAD koji se održavaju 8. novembra.

Pobeda Hilari Klinton u Nebraski nije je, međutim, značajno približila nominaciji kod demokrata, navodi AP.

Ostalo je još osam država u kojima će se održati stranački izbori, a Sanders je pristalicama u San Francisku rekao da veruje može da pobedi u većini njih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.