U trendu

Severna Koreja kritikovala SAD zbog toga što su je označile kao spoznora terorizma

Severna Koreja nazvala je danas odluku američkog predsednika SAD Donalda Trampa da je ponovo uvrsti medju države sponzore terorizma „ozbiljnom provokacijom“ koja opravdava njeno dalje razvijanje nuklearnog oružja.

„Naša vojska i naš narod ispunjeni su besom prema omraženim gangsterima koji su se usudili da stave našu svetu zemlju na tu bednu listu terorizma“, rekao je portparol severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova, prenela je zvanična novinska agencija KCNA u prvom javnom reagovanju Severne Koreje od kada su je SAD ponovo stavile na crnu listu zemalja koje podržavaju terorizam.

Kako se navodi dok god SAD nastavljaju njihovu „neprijateljsku“ politiku prema Severnoj Koreji nuklearne mere odvraćanja „biće utoliko pojačane“.

KCNA prenosi da Severna Koreja nema veze sa terorizmom i da ne mari za to da li „SAD stavljaju oznaku terorizma“ na njih ili ne.

Agencija navodi da taj postupak pokazuje da Severna Koreja treba da nastavi „još čvršće da u svojim rukama drži dragoceni nuklearni mač“ da bi se zaštitila od američkog neprijateljstva.

Agencija dodaje da su SAD time što su ponovo uvrstili Severnu Koreju u spisak zemalja sponzora terorizma pokazali celom svetu da imaju nameru da „unište“ severnokorejsku ideologiju koristeći „sva moguća sredstva i metode“.

SAD su pre dva dana ponovo uvrstile Severnu Koreju u  spisak zemalja koje „podržavaju terorizam“. Severna Koreja je već bila na tom spisku od 1988. do 2008. ali je administracija republikanca Džordža Buša mladjeg sklonila sa spiska da bi pružila šansu pregovorima o njenom nuklearnom programu koji su na kraju propali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.