Sirijska vlada: SAD žele da opravdaju novi napad na nas

Sirijska vlada je danas saopštila da je ovonedeljno upozorenje SAD Damasku da ne izvodi napad hemijskim oružjem „bez osnova“ i da predstavlja „lukavo smišljeni plan za opravdavanje novog napada“ na tu zemlju, objavila je sirijska državna televizija, prenosi Rojters.

Navodi se da je citiran izvor iz Ministarstva spoljnih poslova Sirije koji je kazao da su optužbe iz Vašingtona „lišene bilo kakve istine i nisu zasnovane na bilo kakvoj činjenici“.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su tvrdnje SAD da Damask sprema hemijski napad usmerene i protiv sirijskih vlasti i protiv Moskve, prenosi TAS S.

„Trenutna situacija zapravo liči na veliku vojnu i informacionu provokaciju koja nije uperena samo protiv sirijskih vlasti, već i protiv Rusije“, kazala je Zaharova.

Ministar odbrane SAD Džim Matis izjavio je juče da izgleda da je uspelo upozorenje koje je američki predsednik Donald Tramp uputio sirijskoj vladi da ne izvodi napad hemijskim oružjem, preneo je AFP.

„Izgleda da su oni upozorenje shvatili ozbiljno“, rekao je šef Pentagona, misleći na vlast sirijskog predsednika Bašara al Asada.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike