najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Snimak IS: Mališan „Džihadi junior“ pogubio četvoricu (Video)

Takozvana Islamska država (IS) objavila je danas najnoviji video-snimak pogubljenja, na kojem četvorogodišnji Britanac sa nadimkom „Džihadi junior“ diže u vazduh automobil-bombu u kojima se nalaze zarobljenici IS, optuženi za špijunažu

Na sedmominutnom snimku britanski dečak Isa Der pritiska dugme kojim aktivira eksploziv i ubija četvoricu nenaoružanih muškaraca, zarobljenika takozvane Islamske države, uzvikujući: „Poubijaćemo nevernike“, prenosi britanski „Dejli mejl“.

Trijumfalno stojeći pored ostataka raznetog automobila, dečak diže ruku uvis i uzvikuje: „Alahu Akbar“ (Bog je veliki).

Dečak Isa je sin Britanke nigerijskog porekla Grejs „Kadije“ Dare (24) iz jugoistočnog Londona, koja je primila islam i odvela ga u Siriju pre tri godine, a ovo je drugi put da se on pojavljuje na jednom od propagandnih snimaka ekstremista.

Deda dečaka kaže da ga je Isa telefonom preklinjao da ga spase samo nekoliko dana pre nego što je bio primoran da se pojavi na prvom snimku prošlog meseca.

Danas objavljen snimak, za koji se pretpostavlja da je snimljen u Raki, nosi naslov „Ovo su neprijatelji, čuvajte ih se“, a na njemu je prikazano kako četiri muškaraca, jedan po jedan, priznaju da su špijunirali ili kovali zaveru protiv Islamske države, a potom vezanih ruku sedaju u automobil sa strahom u očima.

Na istom video-snimku stariji džihadista preti britanskom premijeru Dejvidu Kameronu zbog toga što naoružava neprijatelje Islamske države.

(Tanjug)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=vEVL8O8E49c

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike