U trendu

Srednji zapad i jug SAD se oporavljaju posle olujnog vikenda (video)

Delovi Srednjeg zapada i juga SAD oporavljaju se danas posle burnog vikenda tokom kojeg su snažne oluje, vetrovi, grad i tornada usmrtili najmanje 14 osoba, dok južnim oblastima i dalje preti nevreme.

Delovi Floride, Alabame, Džordžije i Misisipija mogli bi se danas naći na udaru oluja s grmljavinom, upozorila je Nacionalna meteorološka služba, prenosi AP.

Tornada su proteklog vikenda pogodila nekoliko malih gradova na istoku Teksasa, odnevši četiri ljudska života.

U poplavama i naletima vetrovima poginulo je pet osoba u Alabami, uključujući šefa vatrogasne brigade, dok su u Misuriju prijavljena dva smrtna slučaja, uključujući jednu ženu koja se utopila nakon što joj je automobil u kojem se nalazila odnela bujica.

U Misisipiju je poginulo i jedno sedmogodišnje dete od strujnog udara, dok je u Tenesiju dvogodišnja dvevojčica poginula kada je na nju pala stativa fudbalskog gola koju su oborili jaki vetrovi.

Oluje su juče protutnjale Luizijanom, Misisipijem i Alabamom sa snažnim vetrovima koji su na nekim mestima naneli materijalnu štetu.

https://www.youtube.com/watch?v=46BdO6qnITg

Spasioci u severozapadnom Arkanzasu i dalje tragaju za 18-mesečnom devojčicom i četvorogodišnjim dečakom koji su se nestali nakon što je nabujala voda počela da nadire na most na kojem se nalazio njihov automobil.

U toj oblasti se utopila jedna 10-godišnjakinja, a nađeno je i telo jedne žene u reci, dok je jednu 65-godišnjakinju ubilo drvo koje je palo na njenu kuću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.