najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Štajnmajer: Evropskoj uniji preti propast

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer upozorava da bi Evropskoj uniji mogao doći kraj.

“Ako više ne umemo da cenimo vrednosti Evropske unije, ona će onda propasti”, rekao je Štajnmajer u intervjuu za Zidojče cajtung u izdanju za ponedeljak.

Prema njegovim rečima, prošla godina bespoštedno je pokazala da su izvesnosti koje su decenijama važile za apsolutno sigurne, iznenada potpuno dovedene u pitanje.

“Večni mir na našem kontinentu, Evropa bez alternativa – to jednostavno više ne važi”, rekao je Štajnmajer.

“Finansijska kriza, izbeglički talas u Evropi i šok zbog referenduma u Britaniji gurnule su Evropsku uniju u žestoke turbulencije”, upozorio je on i naveo da sada desničarski populisti pokušavaju da iskoriste trenutak i tobožnji neuspeh EU za pridobijanje podrške.

Nemačko ministarstvo spoljnih poslova će, najavio je on, pokrenuti svojevrsnu turneju po Nemačkoj i Evropi kako bi se razgovaralo sa građanima o EU i njenoj budućnosti.

“Želimo da čujemo kritiku i da vidimo šta u Evropi štima a šta ne štima”, rekao je Štajnmajer.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Balkan

    Svi ste zaboravili vi vodeci ljudi iz EU da je Evropska Unija bar se tako pricalo osnovana sa zajednickim ciljem da se parira narastajucem uticaju Amerike. A sta je danas, postala je EU potrcko Amerike i to je razlog sto ce se raspasti jer ste odavno prestali da cenite evropske vrednosti nego vise cenite ono sto vam plasira Veliki brat preko bare. Pa nastavite i dalje da sledite Velikog brata.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike