U trendu

Teroristi potpuno isterani iz Alepa

Vladine snage i pripadnici samoodbrane završavaju oslobađanje istočnog Alepa od terorista, izjavio je na brifingu zamenik načelnika glavne operativne uprave Generalštaba oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Viktor Poznihir.

„Vladine snage i odredi samoodbrane završavaju operaciju oslobađanja od terorista istočnih regiona ekonomske prestonice Sirije — Alepa. Tokom ofanzive militanati su isterani iz svih kvartova koje su kontrolisali. Sirijska vojska je tokom borbenih akcija likvidirala više od 900 militanata, uništene su na desetine jedinica teškog naoružanja i vojne tehnike“, rekao je on.

Zamenik načelnika glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije naveo je da je tokom izvođenja operacije u potpunosti oslobođeno 105 kvartova Alepa, površine 78,5 kvadratnih kilometara.

„Skrećem pažnju da je, prema odluci predsednika Ruske Federacije, avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u području Alepa nije korišćena od 18. oktobra“, naglasio je on. Poznihir je naveo da su napadi militanata DAEŠ-a na Palmiru odbijeni.

„Višestruki napadi militanata DAEŠ-a su odbijeni. U isto vreme linija odbrane prolazi kroz područja grada Tjas i aerodroma Tifor. Ruska federacija pruža pomoć rukovodstvu Sirije u organizaciji kontranapada na Palmiru“, rekao je on.

Navedeno je da ruska vosjka uz podršku vazdušno-kosmičkih snaga Rusije stabilisala sutuaciju u području Alepa.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.