Tilerson upozorio Rusiju na posledice ako se bude mešala u izbore u SAD

Šef američke diplomatije Reks Tilerson upozorio je Rusiju na „posledice“ ukoliko se ta zemlja bude mešala u predstojeće izbore u SAD.

Tilerson, koji boravi na turneji po zemljama Latinske Amerike, rekao je za televiziju Foks njuz (Fox News) da postoji „mnogo načina da se Rusi mešaju u izbore“ i dodao da postoje i „razni alati koje oni mogu da koriste“.

„Smatram važnim da nastavimo Rusiji da govorimo:’Slušajte, ako mislite da mi ne vidimo šta radite, grešite, mi to vidimo i treba da prekinete. Ako ne prekinete, onda ćete snositi posledice'“, rekao je Tilerson tokom posete Kolumbiji.

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Majk Pompeo nedavno je izjavio da očekuje da će Rusija pokušati da se meša u američke izbore u novembru ove godine, kao što je to učinila za predsedničke izbore 2016. godine, prema navodima američkih obaveštajnih službi.

Rusija je u nekoliko navrata demantovala da se mešala u te izbore na kojima je Donald Tramp pobedio, dok je sam američki predsednik rekao da nije imao nikakve veze s Rusijom za vreme predizobrne kampanje.

U novembru će u SAD biti održani izbori za oba doma Kongresa – Predstavnički dom i Senat.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike