U trendu

Tomić: Nije mi bitna Vukovićeva biografija, već vera u Boga

PODGORICA – Vlatko Vuković, iz vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), izabran je za novog predsednika Opštine Šavnik, a njegov partijski kolega, Vladimir Tomić, je predstavljajući ga rekao da mu nije važna službena biografija novog predsednika te opštine, već vera u Boga.

„Važno mi je da u ovom trenutku naš prijatelj i sugrađanin Vlatko Vuković ostane čovek, ostane veran Hristu, veran pravoslavlju, svetosavlju, krsnoj slavi i sveći, da ostane veran tradiciji drobnjačkog plemena i svoje ugledne porodice“, kazao je Tomić povodom Vukovićevog izbora.

Tomić, koji je predsednik kluba odbornika DPS u šavničkom parlamentu rekao da za njega Vuković nije samo jedan momak iz Drobnjaka, već je to, kako je rekao, ime i prezime jednog vrlog viteza iz 14. veka i vojvode i to je ime i prezime kojim ga je otac darivao na rođenju.

„Darivao ga je dakle i kosovskim mitom i kosovskim štitom…“, rekao je Tomić.

Kazao je još da, ukoliko Vuković želi sebe da obesmrti, mora sa lokalnim sveštenstvom i monaštvom da se „zagleda u temelje porušenog hrama, manastira Jelovice, gde su trojica Vukovića monaha, Savatije, Mihailo i Danilo molili Boga za sve nas i za svoje bratstvo“, prenele su podgoričke Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.