U trendu

Tornado pustošio jug Misisipija, četvoro mrtvih

Jug Misisipija rano jutros pogodio je tornado, odnoseći krovove sa kuća i crkava i čupajući drveće iz zemlje, dok su četiri osobe smrtno stradale, saopštili su zvaničnici.

Vlasti grada Hetizburga navele su  da su četiri osobe poginule kada je tornado protutnjao gradom i okolnom oblašću, prenosi AP.

Više od 40 vatrogasaca iz svih delova Misisipija okupilo se ispred sedišta policije u Hetizburgu radi potrage za nastradalima i povređenima, opremljeni psima i vozilima za sve vrste terena.

Nekoliko sati nakon tornada, vlasti su i dalje zabrinute zbog kvarova na električnim mrežama i mogućeg izlivanja gasa i apeluju na građane da ne izlaze iz kuća, rekao je zvaničnik policije u Hetizburgu Alen Mari.

Greg Flin iz Agencije za vanredne situacije Misisipija kaže da je šteta velikih razmera prijavljena širom te oblasti koja obuhvata tri okruga, a koju je tornado pogodio oko 04.00 sati.

Tornado je bio deo olujne mase koja prolazi kroz taj region, donoseći kišu i nestabilne meteorološke uslove, navodi američka agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar