U trendu

Tramp: Navodi protiv kandidata za Vrhovni sud politički

Predsednik SAD Donald Tramp pružio je podršku svom kandidatu za sudiju Vrhovnog suda Bretu Kavanou izjavivši da su navodi protiv njega o nedoličnom ponašanju „potpuno politički“.

Tramp koji se danas nalazi u Ujedinjenim nacijama u Njujorku rekao je da je Kavano „izuzetan“ i dodao da je „potpuno sa njim“.

Nominacija Kavanoa za sudiju Vrhovnog suda dovodi se u pitanje od kada je list Njujorker objavio da ga je još jedna žena optužila za seksualni napad 1980-ih godina.

Kako je sinoć objavljeno, 53-godišnja Debora Ramirez rekla je da se Kavano na zabavi na Univerzitetu Jejl nedolično ponašao, da se skinuo i prisilio je da dotakne njegov penis dok su oboje bili u pijanom stanju.

Prva žena Kristine Blejzi Ford tvrdi da ju je Kavano seksualno napao pre više od 30 godina kada su bili tinejdžeri. Ona je pristala da svedoči o tome pred odborom Senata.

Kavano negira obe ove optužbe.

Tramp očekuje drugi samit s Severnom korejom vrlo brzo
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas u Ujedinjenim nacijama da će drugi samit sa severnokorejskim vodjom Kim Džong Unom verovatno biti održan „vrlo brzo“.

Tramp koji će u Ujedinjenim nacijama prisustvovati zasedanju Generalne skupštine drugi put od kada je stupio na dužnost, rekao je da se veza sa Severnom Korejom čijeg vodju je prošle godine nazvao „mali čovek raketa“ jako popravila.

„Bio je to drugačiji svet. Bila su opasna vremena. Sada, godinu dana kasnije, mnogo su drugačija vremena“, rekao je danas Tramp.

Tramp je rekao da državni sekretar SAD Majk Pompeo razradjuje detalje drugog sastanka Tramp-Kim. Kim Džong Un zatražio je drugi sastanak s Trampom u pismu upućenom ovog meseca i Tramp je rekao „uradićemo to“.

Tramp i Kim održali su prvi istorijski sastanak u Singapuru u junu.

Tramp će se kasnije danas sastati s južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom da razgovara o Severnoj Koreji i trgovini. Mun treba Trampu da preda ličnu poruku od Kima, koju mu je severnokorejski vodja predao tokom njihovog medjukorejskog samita prošle nedelje u Pjongjangu.

Tramp je počeo boravak u UN prisustvom skupu o borbi protiv droge kada je pozvao na globalnu akciju protiv ilegalnog prenošenja i zloupotrebe narkotika.

SAD su sponzor Globalnog poziva na akciju protiv svetskog problema s drogom, koji je potpisalo 130 zemalja članica svetske organizacije. One su se obavezale da će učiniti više da se bore protiv globalne trgovine drogom.

„Pošast droge i dalje odnosi suviše života u SAD i zemljama širom sveta“, rekao je Tramp i dodao da se danas zemlje obavezuju da se zajedno bore protiv „epidemije s drogom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.