U trendu

Tramp: Novinari samo lažu, ne postoji manji rasista od mene

Donald Tramp održao je prvu pres konferenciju otkako je stupio na dužnost američkog predsednika.

Tramp je govorio o čuvenoj uredbi kojom se muslimanima iz nekih arapskih zemalja zabranjuje ulazak u SAD, o Majklu Flinu, rasizmu, supruzi Melaniji Tramp kao i novinarima.

„Mediji su postali toliko nepošteni. Gledam CNN. Mnogo je besa i mržnje, i samo – mržnja. Mislim, ne gledam više CNN. Imate najniži rejting od odobravanja Kongresa. Mislim da je to u redu. Vesti su lažne. Pišete da imam veze u Rusiji. Nemam ništa u Rusiji. Nemam nikakvih novčanih transakcija u Rusiji. Nemam nikakve poslove u Rusiji – rekao je Tramp i dodao da je priča o Rusiji „prevara“.

Novi predsednik odbacio je teoriju mnogih medija da je u Beloj kući – haos.

„Upalim televizor, otvorim novine i vidim priče o haosu. Haosu. Ali, stvar je potpuno suprotna. Pišu da sam u haosu, a moja administracija zapravo radi kao podmazana“, rekao je predsednik.

Predsednik SAD najavio je novu uredbu o muslimanima i to vrlo brzo.

„Izdaćemo novu i sveobuhvatnu uredbu kako bismo zaštitili naš narod“, rekao je Tramp dodavši da će pokazati „veliko srce“ što se tiče ilegalnih imigranata koji su došli u SAD kao deca. U životu nećete sresti osobu koja je manji antisemita od mene. A oko rasizma – nećete sresti nikoga ko je manji rasista od mene“.

Govorivši o svojoj supruzi, Tramp je optužio medije da nisu fer zbog načina na koji izveštavaju o njoj, i najavio da će se prva dama ukoro preseliti u Belu kuću odakle će u buduće pomagati Trampovoj ćerki Ivanki.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.