U trendu

Tramp se nada Brenanovoj tužbi

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp napisao je na Tviteru da se nada da će bivši direktor Centralne obaveštajne agencije SAD (CIA) Džon Brenan protiv njega podneti tužbu.

„Tada bi bilo vemo lako da dobijemo sve njegove podatke, poruke, imejlove, dokumenta, koji bi pokazali koliko je loše radio svoj posao i da je bio umešan u rusku istragu (o mogućem mešanju u predsedničke izbore), koju vodi specijalni savetnik Robert Maler“, napisao je Tramp na Tviteru, dodajući da Brenan neće podneti tužbu i da je bio najgori direktor CIA u istoriji SAD.

Brenan je u nedelju izjavio za En-Bi-Si (NBC) da ga je kontaktiralo mnoštvo advokata i da su pričali o mogućoj tužbi, nakon što je Tramp Brenanu ukinuo pristup poverljivim podacima.

„Ako su pristup mojim poverljivim podacima i moja reputacija cena da sprečimo Donalda Trampa da ovo radi i drugim ljudima, onda je to za mene niska cena. Uradiću sve što je do mene da ovakve zloupotrebe sprečim u budućnosti. Ako to znači da idemo na suđenje, uradiću to“, rekao je Brenan, prenosi AP.

Brenan, koji je služio kao direktor CIA za vreme mandata bivšeg predsednika SAD Baraka Obame, dodao je da će se boriti u ime svojih kolega iz CIA i da je vreme da se Kongres lati politike i uradi nešto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar