U trendu

Turski naftovodi neoštećeni posle zemljotresa

ANKARA – U razornom zemljotres jutros u Turskoj nije došlo do oštećenja na naftovodu Kerkuk-Džejhan koji transportuje naftu iz Iraka u Tursku, ni na naftovodu Baku-Tbilisi-Džejhan na kojem svi cevovodi neometano funkcionišu, izjavio je jedan turski zvaničnik.

Međutim, operacije su suspendovane na naftnom terminalu Ceihan na jugu Turske, saopštila je agencija za transport nafte Tribeka, navodeći da je u toku hitan sastanak posvećen problemu na tom terminalu u istočnom Mediteranu, udaljenom oko 155 kilometara od epicentra potresa, prenosi Rojters.

Zemljotres jačine 7,8 stepeni Rihterove skale pogodio je rano jutros južnu Tursku i severozapad Sirije i odneo više od 500 ljudskih života.

Povređene su stotine ljudi, a veliki broj stambenih objekata je u ruševinama zbog čega su mnogi građani ostali na ulici izloženi izuzetno niskim, zimskim temperaturama.

Ranije danas, državni operater gasovoda BOTAS saopštio je da je zbog oštećenja na cevovodima zaustavlje protok prirodnog gasa u provincijama Gaziantep, Hatai i Kahramanmaras, ali i u nekim drugim okruzima u Turskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar